Lýsi
11 juni 2018

Fiskeolie eller Tran?


Kender du forskellen mellem Omega 3 Fiskeolie og Torskeleverolie (torskelevertran)?

Omega 3 fiskeolie:
Fiskeolie er olie fra selve fisken, som kan være laks, ørred, makrel og sild, ansjoser, sardiner eller sågar krill, eller haj. Taler vi kosttilskud produceres fiskeolie oftest fra fiskearterne ansjos og sardin fanget i områderne ud for Sydamerikas og Sydafrikas kyster. Disse fiskearter giver den bedste omega-3 olie, som er rig på DHA og EPA på grund af vandtemperaturen, fiskens vandringsmønster og fordi fisken spiser en speciel type plankton. Omega 3 Fiskeolie indeholder udelukkende Omega-3 fedtsyrer og ingen vitaminer.

Fiskeolien fås både som almindelig Omega-3 (mere naturlig form) og koncentreret (kemisk fremstillet).

Torskeleverolie:
Torskeleverolie (også kaldet torskelevertran) er olie presset fra fiskens lever, oftest torsk. Lysi Torskeleverolie er produceret fra friskfanget torsk fanget ud fra Islands kyster.

Torskeleverolie er kendt for sit høje indhold af A- og D-vitamin og indeholder derudover jod, fosfor, E-vitamin samt en del DHA og EPA. Generelt er det fint med ekstra D-vitamin, men pas på med A-vitamin, som vi helst ikke skal have for meget af.

Hvad er bedst?
Om du er til højest mulig indhold af EPA og DHA eller du vægter fiskens nationalitet, vitaminer og mineraler størst, kan være afgørende for om fiskeolie eller torskelevertran er den bedste løsning for dig.

Vi anbefaler dog at fisk helst være vildtfanget, hvor de lever naturligt og ikke får foder. Omega-3 ophobes nemlig i fiskens kød gennem det, de spiser, og i naturen spiser de alger, der indeholder de gode omega-3 fedtsyrer. Såkaldte farmfisk, er opfodret med kraftfoder og indeholder mindre omega-3 end vildtlevende fisk.

 

Bliv inspireret - Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Kontakt os

X

Sender besked, vent venligst...

Beskeden er sendt. Tak fordi du kontaktede os, vi vender snarest tilbage.

Ønsker du at sende en anden besked?.

Der opstod en fejl. Prøv venligst igen.

Ønsker du at sende en anden besked?.