Lýsi
12 juli 2018

Hvorfor er Torskeleverolie så sundt?


Omega-3 fedtsyrer er den gode form for fedt, der har så mange sundhedsmæssige fordele, både for krop og sind. Kroppen kan ikke selv producere disse fedtsyrer, og er derfor en nødvendig del af kosten. Omega-3 er en vigtig faktor i den LCHF (Low Carb High Fat)- diæt der er blevet så populær herhjemme. Lýsi Torskeleverolie er et godt supplement til din kost, så du sikrer at du får nok omega-3 til både krop og sind.

Skarpere hjerne
DHA bidrager til opretholdelse af normal hjernefunktion. Nogle studier tyder på, at omega-3 beskytter mod Alzheimers sygdom og demens, samt nedsætter aldersrelateret hukommelsestab. Udførte undersøgelser har også vist, at dagligt indtag af omega-3 reducerer symptomerne på ADHD, samt forbedrer læsning og skrivning hos børn.

Hjerte og blod
Dagligt indtag af fiskeolie reducerer risikoen for hjerteproblemer. EPA og DHA bidrager begge til regulering af blodtryk, da de kan nedsætte forhøjede triglyceridniveauer. Høje niveauer af triglycerid forøger risiko hjertesygdomme. Begge disse omega-3-fedtsyre hjælper også med regelmæssig hjertefunktion, samt forhindre blodpladerne i at klumpe sammen, så risiko for blodpropper mindskes.

Immunsystemet booster
EPA og DHA har de mest potente immunomodulære aktiviteter af alle fedtsyrer. Lýsi Torskeleverolie er med til at styrke immunforsvaret, noget som islændinge har været opmærksomme på i meget lang tid. Vitamin A, der også findes i rigelige mængder i Lýsi Torskeleverolie, giver også et boost til immunsystemet.

Perfekt til atleter
Både EPA og DHA hjælper med at holde kolesterolniveauet lavt, samtidig med at man forhindrer fedtopbevaring. De fremskynder også muskelgendannelsen – et ”must have” for folk på farten, der lever en aktiv livsstil. Et dagligt indtag af omega-3 styrker også leddene, da de har en positiv effekt på collagensyntese i brusk.

Ikke mere nedtrykt
Undersøgelser har vist, at omega-3 kan bekæmpe depression og angst effektivt. Personer, der regelmæssigt indtager omega-3, er mindre tilbøjelige til at være deprimeret, mens mennesker, der allerede har depression eller angst, vidner om forbedring efter at have taget et dagligt indtag af fiskeolie. Omega-3 kosttilskud har også vist sig at reducere humørsvingninger hos personer med skizofreni og bipolære lidelser.

Forbedret syn
DHA er en nødvendighed for en normalt fungerende nethinden i øjet. Undersøgelser viser, at mangel på DHA kan give synsproblemer. Regelmæssige indtag af omega-3 mindsker risiko for permanent øjenskade og blindhed forårsaget af øjensygdommen makuladegeneration.

Knogler
Lysi Torskeleverolie kan være med til at forbedre styrken af ​​dit skelet, da D-vitamin i olien øger optagelsen af calcium i kroppen. Calcium er nødvendigt til vedligeholdelse af knogler og tænder. Nogle undersøgelser har også vist, at omega-3 kan hjælpe gigt patienter, der her oplevede nedsatte ledsmerter samt bedre grebstyrke ved dagligt indtag.

Et must have
Alt i alt giver disse undersøgelser et klart billede af, at omega-3 fedtsyrer er et ”must have” for din krops velvære. Ligegyldigt om du er en top-atlet eller simpelthen søger en sundere livsstil, så har Torskeleverolie så mange fordele, at de vil føre til sundere krop og sind.

Bliv inspireret - Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Kontakt os

X

Sender besked, vent venligst...

Beskeden er sendt. Tak fordi du kontaktede os, vi vender snarest tilbage.

Ønsker du at sende en anden besked?.

Der opstod en fejl. Prøv venligst igen.

Ønsker du at sende en anden besked?.